Ετοιμασία Control Panel


Οι μοχλοί και τα κουμπιά έφθασαν μέσα σε μερικές μέρες απο την Αγγλία. Είχα παραγγείλει τα εξής:

Κουμπιά

  • 4 κίτρινα
  • 4 πράσινα
  • 4 κόκκινα
  • 2 μαύρα
  • 1 για τον πρώτο παίχτη
  • 1 για τον δεύτερο παίχτη

Μοχλοί

  • 2 κλασσικοί με στρογγυλό βαρίδιο

1 x ipac2 με υποδοχή για USB.

Όλα τα εξαρτήματα τα παράγγειλα απο εδώ http://www.ultimarc.com

Η ετοιμασία του πάνελ δεν ήταν δύσκολη, ήταν όμως χρονοβόρα. Χρειάζεται να ενωθεί το κάθε κουμπί με ένα καλώδιο για γείωση και ένα καλώδιο στο ipac.

Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, η συνδέσεις είναι πολύ απλές, παραθέτω πιο κάτω το διάγραμμα για τις συνδέσεις:

ipac2_top1

Δείτε πιο κάτω τα στάδια της ετοιμασίας του πάνελ καθώς και μερικές φωτογραφίες με την μηχανή μισοτελειωμένη.

3 thoughts on “Ετοιμασία Control Panel

  1. να κανω μια ερωτηση εγω που θελω να βαλω 17 κουμπια στο σινολο μπορεις να παρεις και κουμπια απο τον δευτερο πεχτη και να τα ορισεις ως κουμπια του 1 παιχτη? η μπορεις να βαλεις 2 κουμπια σε ενα σλοτ με την ιδια λειτουργεια?

  2. Στην ουσία ρε φίλε, τα κουμπιά της μηχανής αντιστοιχούν σε κουμπιά πάνω στο πληκτρολόγιο σου.
    Βασικά η πλακέτα, μεταφράζει το πάτημα του κουμπιού σε πλήκτρο του πληκτρολογίου. Για παράδειγμα το ctrl είναι το πρώτο κουμπί του πρώτου παίχτη, το alt είναι το δεύτερο, το space το τρίτο και ούτω καθ’ εξής. Το default mapping είναι για τα πλήκτρα του MAME.
    Μπορείς δηλαδή να ενώσεις όσα κουμπιά θέλεις και να τα κάνεις map όπου θέλεις. Μπορεί να χρειαστεί να αγοράσεις το iPAC-4 αντί το iPAC2 για να φιλοξενήσεις περισσότερα κουμπιά (http://www.ultimarc.com/ipac1.html)
    Αν χρειαστείς βοήθεια μπορείς να με ρωτήσεις 🙂

    • κοιτα παραγειλα το πακ 2 γιατι η καλοδιωση εχει 15 ευρω για το μινι πακ και δεν λεει…. ακου τωρα αυτο που θα ηθελα ως υδανικο ειναι 17 κουμπια ο μοχλος και αργοτερα ενα τρακμπαλ.
      αλλα το πακ 2 τρακμπαλ δεν υποστιριζει υποστηριζει το οπτικ πακ.αλλα επειδη λεει οτι ειναι για δυο τρακμπαλ και ιστοριες δεν ξερω αν τις τριπες που θα πηγενανε το δευτερο τρακμπαλ και ο παιχτης δυο που εγω δεν το θελω να βαλω ολα τα κουμπια του πλαιερ 1.
      τωρα ωραιο θα ητανε να επερνα κουμπια στο αλλο προτζεκτ τα δυο φωτιζομενα γιατι λεει οτι το οπτικ καλιπτει μεχρι δυο κουμπια τουλαχιστον του πλαιερ 1 το σταρτ να φωτιζει ωραια.
      και εχει και το ιπακ λεντ αλλα τωρα δεν ξερω θελει και τα δυο σε σινδιασμο οπτικ και λεντ πακ η μονο το ενα απο τα δυο αν θες να φοτιζοντε δυο κουμπια και αν θες ολα να βαλεις και το λεντ μαζι.
      δεν ξερω καλα αγλλικα αλλα με τα λιγα που γνωριζω καταφερα να καταλαβω τα βασικα..

      Date: Tue, 14 Jan 2014 12:39:34 +0000
      To: dukepapass@hotmail.com

Σχολιάστε