Ετοιμασία προστατευτικού γυαλιού οθόνης.


Η μηχανή είχε δικό της γυαλί προστασίας. Το θέμα ήταν ότι, το γυαλί αυτό ήταν φιμέ. Λογικά, όταν τις έφτιαχναν παλιά, σκέφτηκαν ότι οι CRT οθόνες εκπέμπουν ακτινοβολία (!!!!) και γιαυτό θεώρησαν ότι το φιμέ γυαλί θα προστάτευε τα μάτια των μικρών που έπαιζαν Bubble-Bobble. Έτσι αποφάσισα να κόψω καινούργιο γυαλί, διαφανές αυτή τη φορά. Αυτό μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε κατάστημα που κόβει γυαλί. Εγώ το έκανα στην βιοτεχνική Αγλαντζιάς.

Θα έπρεπε όμως να βρώ τρόπο να δημιουργήσω μια κορνίζα γύρω απο την οθόνη, ουτώς ώστε να μην φαίνεται η μηχανή απο μέσα. Αυτό θεώρησα καλό να το κάνω με σπρέυ.

Για αισθητικούς λόγους, θέλησα να βάλω και ένα αυτοκόλλητο MAME μέσα απο το γυαλί. Εδώ ήταν και ένα απο τα μεγάλα μου προβλήματα, λόγο του ότι το αυτοκόλλητο θα έπρεπε να κοπεί ανάποδα (η αυτοκόλλητη πλευρά μπροστά) για να μπορεί να μπεί μέσα απο το γυαλί. Δεν βρήκα κανένα να το κάνει αυτό έτσι αποφάσισα να το κάνω μόνος μου.

  • Τύπωσα το logo που ήθελα σε φωτογραφικό χαρτί.
  • Πήρα μαύρο αυτοκόλλητο, βινύλιο (μπορείτε να βρείτε απο οποιοδήποτε κατάστημα κάνει αυτοκόλλητα πανό)
  • Έκοψα το βινύλιο στο μέγεθος του logo και το κόλλησα προσεκτικά, ανάποδα.

Μέτρησα στην συνέχεια την κορνίζα γύρω απο την οθόνη και προστάτευσα την περιοχή με χαρτότελλα και εφημερίδα. Η πρώτη μου προσπάθεια ήταν πλήρως αποτυχημένη. Η μπογία δεν έπιασε καθόλου, και μόλις πήγα να αφαιρέσω την χαρτότελλα, μαζί της έφυγε και το χρώμα.

Μετά απο πολλές συμβουλές του τύπου «σταμάτα δεν μπορεί να γίνει αυτό που θέλεις» αγόρασα άλλη μάρκα σπρέυ και ξαναδοκίμασα. Αυτή τη φορά με επιτυχία. Η συμβουλή μου για το σημείο αυτό είναι, αγοράζετε καλές μάρκες σπρέυ, μην δουλεύετε με σπρέυ όταν έχει αέρα (ΓΚΡΡΡΡΡΡΡ), όταν σας μπεί κάτι στο νού, δοκιμάστε τα πάντα για να το πετύχετε, η ανταμοιβή δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο 🙂

Σχολιάστε